reede, 4. august 2006

Massikommunikatsioon

Nojahh, teadagi, et SL Õhtuleht on 'vaeste ja rõhutute kaitsmise nimel pingutav klatshimooride kooslus'. Tänases lehes oli kokkuvõttes 2 teemat-artiklit, mis kuidagipidi loksutasid.

1. Katrin Smigun ei mõista naisi, kes on juba 2-kuuse lapse kõrval tippvormis ja tormavad võistlema. Et imik peab saama kka emapiima mitte emapiimhapet. Ja siis tuli mõte, et ei tea, kas Eesti mehed on ikka aru saanud, kuidas neil vedanud on. Sest Eesti naised, vähemalt esialgu veel, tunnevad rõõmu naiseks olemisest. Mitte ei võitle oma õiguse eest olla meestega võrdne - trügida ukseaugus eestega võidu, saada ise omale mantel selga, mitte lilli saada jne. Praegu veel me unistame sellest, et mees me kõrval oleks see, kellele toetada raskel hetkel. Varsti ei pruugi see enam nii olla, juba otsitakse tikutulega naiste õiguste piirajaid taga, et neid risti lüüa ja rattale tõmmata, nagu kogu ülejäänud maailm seda juba teeb.

2. Vaesed õnnetud Eestist Soome tööle läinud ehitajad, kes vedasid mingi tibi voodisse ja said vägistamissüüdistuse kaela. Kusjuures sel naisterahval olevat nende väitel üleüldse kombeks mehi süüdi lavastada vägistamises, et ise muretut elu nautida. Nojahh. Esiteks - on nad seal ehitusel või litsimajas tööl? Kui ikka ehitusel, siis .... Teiseks võiks ikka ooma voodikaaslasi valida, mitte igasugustega kohe voodi ronida, eriti kui on arvata, et süüdistus sealt tuleb, sest kolm korda varem on mõnega nii juhtunud. Kolmandaks võiks arvestada, et erinevalt Eestist on Soome ÕIGUSRIIK, kus kannatanu saab politseist ja kohtust ka abi, eriti mingite võõrtööliste vastu. Mitte nagu Eestis, et ah, loll lits mõtles kogu jutu kokku nii kui nii, mis sest ikka uurida ja karistada.
See, et daami väitel olid ehitusbarakis kõik purjus ei saa vale olla lihtsalt selle tõttu, et seal käib magamas üks täiskarsklane. Vblla ta polnud sel õhtul kohal või daam ei märganudki teda? Ühesõnaga - paras meestele. Olgu nüüd teistele väljamaale töölekippujatele eeskujuks, kuidas võõral maal käituda ei tohi. Vägisi meenus see, kuidas too Eesti sõdur seal.... kusiganes selle pärast vangi pandi ja maha taheti lüüa, et end purju jõi ja naisametniku kabinetti magama keeras. Siis olid ka kohalikud kolepahad ja ei saanud üldse aru, kui kultuurselt eestlane käitus. Ja nüüd uus juhtum. Äkki võtaks õppust vahelduseks?

minu meelest võiks ajakirjanduse kaugem eesmärk olla see, et inimestele puust ja punaseks näidete varal selgeks teha, kuidas ei peaks kohe mitte käituma. Aga võibolla ma olen lihtsalt noor, rumal ja naiivne alles. Andke mulle mu rumalus andeks.

Kommentaare ei ole: