neljapäev, 25. november 2004

Pisikesed, kandiliste peade ja karvaste kätega

Esmaspäeval viis Eesti 'suurim andmeturbe-guru' Valdo Praust isiklikult läbi andmekaitse loengut. Meil. Tööl. Mina seal ei osalenud, sest 1. oli vaja arsti juures käia ja 2. oli reklaamitud kui 'büroojuhtajast ülespoole' koolitust. Noh, täna juhtusin lühikommentaare asja kohta kuulma.

1. Soeng
Et 'mina küll sellist soengut enne näinud ei ole'. St. vend Vops Robin Hoodi lugudest siis. Pealagi paljas ja juuksed seal ümber. Noh, teadagi, vanem meesterahvas ju juba ;)
2. Sõnavara
Et 'no mina aru ei saa, kõik häkkerid olid tal kandilse pea ja karvase käega'. Kujundlik väljend siis - et viirusetõrje programm tuvastab, kas arvutisse kogemata mõni 'pahalane pesa pole teinud' (hea et mitte 'pununud'). Ja siis kõlama jäi (järelkajas ikka!) väljend - nüüd on kohe näha, et mitte ükski kandilise pea ja karvase käega häkker pole arvutis sees käinud! Muidugi kui häkker juhtub olema ntks ümarguse peaga või veel hullem - patsiga poiss, ja sileda (vblla raseeritud??) käega, siis seda juba niisama kegelt kindlaks ei tee, et kas on käinud või ei ole ;)

Kommentaare ei ole: