kolmapäev, 24. november 2004

21. sajand

Nii üllatav kui see ka pole - mõnda kohta on (ennetähtaegselt?) 21. sajand jõudnud. Niisiis - käisime piigaga Tallinna Lastehaigla Konsultatiivpolikliinikus LOR'i vastuvõtt-konsultatsioonil. Et noh oodata oli kõige hullemat, aga .....

Kõigepealt vaatas registratuuritädi sellise kaval-kelmika näoga arvutit ja teatas, et 'minge kohe üles, kaart on juba arsti käes, ta trükib teile ise arve'. Noh ja sellega veel ülatused ei lõppenud. Arstitädi kutsus ilusasti viisakalt sisse (kuigi olime tubli pool tundi enne õiget aega kohal!), vaatas korra kurku, nina ja kõrvu (no sellise moega, et kas need ikka on olemas ja alles või siis mitte) ja saatis röntgenisse pilti tegema. Minu hämmastunud kokutamise peale, et kas ta mingi lipaka kaa kaasa annab, et pilt teha, et kust nad seal muidu teavad, hakkas naerma ja teatas, et neil on kõik arvutis ja kui nimi öelda, siis teavad isegi mida tegema peab. Kõige kummalisem asja juures oli see, et nii oligi. Ka röntgenis oli hästi lahke olemisega vanaproua, kes teadiski täpselt, et tuleb kurgu-kõrva piirkonnast pilt teha. Ja isegi selle peale ei pahandanud, et laps osutus tubli 15 cm pikemaks kui eemalt silmaga hinnates tundus. No pilti pidi muidugi suht kaua ootama, aga seda peab alati ootama. Muidugi istumise ja ootamise kohti on tunduvalt vähemaks jäänud kui 'vanasti'.
Pärast, kui arst oli pilti uurinud, selgus, et tegelikult pole mingit meditsiinilist näidustust adenoidide lõikamiseks (No nad on teil alles nii väikesed ja näete, siit on kõik lahti! Ainult üks kord ongi kõrvapõletik olnud?? Ei, ma arvan, et ei ole mõtet, see ei anna mingit efekti nohu vastu...) ja imestas, et miks me 8st. mina) üldse seda tahame. Ja kutsus kevad-talveks tagasi, et vaadata kuidas need (st. adenoidid siis) talve üle on elanud.

Aga maja oli ilusasti remonditud (vähemalt see osa kuhu meil asja oli) ja liiklemine oli otse ja mugavalt (mitte nii, et kõnni õuest ringi röntgenisse). Ühesõnaga, nagu ma juba ütlesin, mõnda kohta on ka 21. sajand jõudnud. Milles ei saa sugugi ntks. Mustamäe Polikliinikut süüdistada (kus õnnestus ühel õnnetul vereanalüüsi lehel rohkem kui 24 tundi 1. ja 2. korruse vahel viibida).

Vigadeparandusega väljlase!

Kommentaare ei ole: