reede, 8. mai 2009

Elust

Lugesin siin. Neiul on palju huvitavaid ideid ja veel palju rohkem ilusaid pilte, aga mitte neist viimastest ei tahtnud ma rääkida, vaid ikka esimestest.

1. Automaksust.
Ma kahjuks (või siis õnneks, sõltuvalt kontekstist) pole sellest "hiilgavast ideest" varem kuulnud, aga .... tegemist on väga jabura ideega. St. et sotside poolt, et automaks kehtestada. Kuidas ja kust k**at mõeldakse see raha kokku kraapida? Kohe peale maksu kehtestamist võetakse kõik vähegi vanarauana arvestatavad loksud arvelt maha ja tehakse metalliks (kui nad veel pole tehtud). Natuke kobedamad on reeglina liisingufirmade omad, kes siis püüavad ka neist kuidagi lahti saada. Tulemus? Pole enam autosid, mida maksustada; inimesed ei saa liikuma; laekumine riigieelarvesse kahaneb, sest keegi ei osta enam kütust ja aktsiisimaksu ju ka ei maksa enam.

2. Posid gümnaasiumisse
Hr. Lukasel ja ka arvamuseavaldajal on kummaline arusaam, et miks naisel on meest vaja. Kas lihtsalt selleks, et uhkeldada mehe kraadiga?? EI. Hr Lukas ju võib tunda, et teda tema abikaasa poleks tahtnud, kui ta oleks vaid algharidusega töömees olnud. Võib ju olla, et ei olekski tahtnud. Ja Neiu kogemust ma parem oletama ei hakka.
Minu lugu oli (on) järgmine: mina, alustatud kõrgharidusega neiu, leidsin pooliku kõrgharidusega noormehe, suhe läks lahku seoses lapse saamisega (kiiva kiskus asi juba varem). Selge ei ole tänaseni, et kes kelle maha jättis. Nüüd on mul mees, kes napilt vedas end läbi põhikoolist ja tehnikumist. Mis on nende vahe?? Esimene oli poisike ja on seda siianigi, teine (kuigi esimesest oluliselt noorem) on mees. Ehk mitte haridus ja eriti intellektuaalsed huvid ei ole need mis tõmbavad, vaid tahe ja oskus vastutust võtta, hoida ja hoolida oma lähedasest. Seda ju ei õpetata ei gümnaasiumis ega ülikoolis, olgem ausad - ka põhikoolis ja tehnikumis mitte. Seda peab kas lihtsalt oskama või õppima kodus. Kodud on meil aga juba üle kahekümne aasta kiivas olnud. Raha ja võimu poole.
Ei hakka need pered kuhugipoole arenema enne, kui meestele ministrihärradega eesotsas kohale jõuab, et pere ei ole naise eralõbu, naine olemine ei ole naise eralõbu. Naisel ei ole meest vaja, et raha saada - selleks on rahakott ja pangakaart. Meest on vaja kui sõpra ja kaaslast, kellega lisaks rahamurele ka oma suuremaid ja väiksemaid rõõme jagada.

Kommentaare ei ole: