neljapäev, 9. november 2006

Ooperi tort

Noh, etma seda retsepti teinekord jälle nõrkemiseni otsima ei peaks...

Vaja läheb:
1 tordipõhi (võid ka ise küpsetada), vaja lõigata 3 kettaks
1,25 dl kanget kohvi koos konjakiga tordipõhja immutamiseks

Mocca kreemiks:
2,24 dl piima
0,5-1 spl lahustuvat kohvi
3 munakollast
1,25 dl suhkrut
1 tl tärkilist
0,5 tl vaniljesuhkrut
250 g pehmet (toasooja) magedat võid

Shokolaadikreemiks:
2,5 dl vahukoort
3 spl magedat võid
0,25-0,5 spl lahustuvat kohvi
225 g tumedat shokolaadi

Valmistamine:

Mocca kreem:
Piim ja kohv segada ja lasta keema tõusta. Munakollased vahustada suhkruga ja lisada tärklis. Sellele lisada peene joana soe piimakohv ning segada samal ajal hoolega. Segu uuesti kuumutada samal ajal kloppides. Jahutada külmas vesivannis. Või hõõruda pehmeks, lisada vähehaaval, pidevalt vahustades munasegu. Jätta toasooja seisma.

Shokolaadikreem:
Koor, kohv ja või segada, kuumutada keemiseni, tõsta tulelt ja lisada shokolaaditükid. Hoida nõrgal tulel ja segada kuni shokolaad sulab. Kalla segu kaussi ja jahuta kuni segu nii palju pakseneb, et teda saaks määrida (s.o. umbes 15 minutit). Sega aegajalt.

Edasi:
Niisuta kõige alumist tordipõhja osa kohviseguga, määri peale umbes pool shokolaadikreemi, pane umbes 10 minutiks külmkappi tarduma. Aseta peale 2. ketas, niisuta kohviga, määri peale pool moccakreemi. Aseta peale 3. ketas,niisuta kohviga, kata ülejäänud moccakreemiga ja pane umbes 10 minutiks sügavkülma tarduma.
Määri peale ülejäänud shokolaadikreem ja pane 15 minutiks sügavkülma.

Kommentaare ei ole: