teisipäev, 11. juuli 2006

Koera elu lugu

Keegi ei ole süüdi, ega ju. St. ma ei ole küll teab mis rohelise liikumise aktivist, eriline loomakaitsefanaatik ega muu säärane, aga.... sõna võtaks küll. Selle Kes-Iganes-Politsei-Prefekti koeraafäärist.

Täna oli "Päevalehes" ühel küljel jutt sellest, et prostituudiks hakkavad hingelt traumeeritud neiud. Ja sellest leht eespool jutt, et KIPP* ei ole küll kuidagi süüdi selles, et kutikas, kelle tema ostis selleks et oma tuttavale anda (kinkida??) sai rängalt viga ja sattus varjupaika. Ja politsei ei leidnud tal isegi mitte ostu-müügi lepingu rikkumise kohapealt süüd.

1. Koer (loom üleüldse) on nagu laps. Perekonnaliige, kellel on omad õigused ja kohustused. Ainult mõistust pole tal täiskasvanud inimese moodi antud, ka siis kui on täiskasvanud koer. Ikka looma moodi. Ja sellepärast vajab ta hoolitsust nagu laps. Seda enam, et ta ei oska öelda,mis tal vaja on ja kust valutab. Seda tuleb lihtsalt teada ja aimata. Nii nagu ristijalu keksiv väikelaps saadetakse automaatselt potile, nii peab väliste märkide järgi ära aimama, kas loomal on nälg või janu või on ta haige või tal on igav....

2. Keegi ei tule selle peale, et võtab lastekodust lapse (hooldusperena!) ja annab selle siis tuttavale. Et näh, kingin sulle lapse. Aga koeri-kasse-küülikuid kingitakse nii. Üldse teadmata, kas selline kink on oodatud, kas kingi saaja oskab kingiga ka midagi peale hakata. Kordan - loom on nagu laps. Talle on uues peres vaja EMA. Kedagi kes paitab ja karistab, õpetab reegleid ja mängib. Mitte peremeest, kes ei pane sedagi tähele, et koer on auto alla jäänud.

3. On elementaarne, et kui lepingus on kirjas, et asi tagastatakse eelmisele omanikule, kui teda vaja ei ole, siis.... Kurat,kes keelas KIPP-l kohe seletada,e t ta ostab kutsika kingiks ja anda tulevase omaniku kontaktandmed? Ja sama moodi selgitada uuele omanikule, et see, kes kutsika müüs võtab ta hea meelega tagasi, kui pere peab looma pidamist väga vastikuks ülesandeks.

Lõpuks veel see, et kuidas sa ikkagi käid külas inimesel, kellele sa kinkisid looma ja ei näe et loomal on seal halb??? Silmad kinni? Või oled ise samasugune, kellel on teiste kannatustest ükskõik? Et kuigi võõra peksmise eest tänaval pannakse vangi siis tegelikult ongi aktsepteeritud see, et kõik mis toimub kodu nelja seina vahel või oma krundi piires on igaühe eraasi ja seal ei tulegi moraalile tuginedes korda hoida? Kas lgp. koera saaja peksab kodus oma naist ja lapsi ka? Kas KIPP käib ajaviiteks vaatamas, et kuidas see toimub ja paneb ehk isegi lõbusale ajaviitele käe külge?

Raske see koera elu. Mõnel lihtsalt veab ja teised.... teised vist kadestavad neid, ma arvan.

-------------------------
* - KIPP => Kes-Iganes-Politsei-Prefekt

Kommentaare ei ole: