neljapäev, 20. oktoober 2005

Olete tähele pannud seda, et 'eriti konfidentsiaalsed' dokumendid täitsa ise lekivad?? Kusjuures nad lekivadki täitsa ise. Ma ükspäev nägin kuidas see toimub.

Meie terviseosakonda saadeti faks, päästeteenistusest vms kohast, kus oli eritikonfidentsiaalne info linnugripi kohta. Loogika! Ära saada sellist eriti 'ohtlikku' inffi kunagi üldfaksile, eks. Sest 'mine tea kelle räpased näpud ja silmad seal jaole saavad väärt kraamile!'. Saada ikka sündmuste ... n.ö. tulipunkti, ehk otsi mõni kõrvaline number faksimiseks. Niisiis. Tuli meie faksile (aretus, mitte looma- ega inimtervis!) kiri, et kuigi Rumeenia arvab, et kõik on kõige paremas korras, peaksid inimesed siiski kõik isiklikud kaitsevahendid (alustadeskondoomist ja lõpetades respiraatori, kummikinnaste ja -ülikondadega) valmis panema ja olema valmis kõik linnu(kese)d ümbruskonnas maha nottima.
Mis seal ikka, võtan teadmiseks. 5 minuti pärast helistas närviline ülemus ja küsis, et ega meie faksile pole 'erialasse mitte puutuvaid dokumente laekunud'? Noh, et on küll, et kas sa mõtled linnugrippi. Järgnes hetkeline segadus ja siis arglik JAH. Et viigu ma sekretariaati, et ehk nad seal teavad, millega tegu ja kelelle suunata. Ja noh.. lõpuks teadis seda eriti konfidentsiaalset jama terve maja. Sest faksi saatja (kes ei olnud end seal faksil identifitseerinud!) oli terve maja läbi helistanud ja sõimanud, et miks tema väärt faksile ei reageerita kuidagi ;)

Loo moraal: saada alati varjamist vajav info kuskile pärapõrgusse lootes, et inimene, kes seda infot haldab, on see keda saloodad seada infot haldavat. Aga tegelikult nii ei ole.

Kommentaare ei ole: