teisipäev, 4. jaanuar 2005

Püha Õnnistatud Müüja

Eile. Nõmmel.
Laulutunni ajal käisin kohalikus ajaleheputkas, et ostan uue kaardi telefonile ja siis vahetan oma hiigelsuure võidusumma (kokku 40.-) uute summi piletite vastu. No kui see müüja seal on, siis ma enam selle juurde ei lähe ostma!!!

Kõigepealt kui küsisin 200.- simpelit, siis vaatas mind väga hämmastunud näoga, nagu ei teakski mis see on selline (pildi 'võlu' võimendasid veel omakorda puuduvad esihambad ning tänu puudulikule hambumusele uudishimulikult huulte tagant piiluvad silmahambad). Siis leidis kuskilt simpeli, hakkas sisse toksima.... Lõin oma Summi piletid letti, et palun mulle 4 piletit!!

Sa juudas... Kus tädi sattus segadusse!! Teatas, et "Nendega tegeleme hiljem, see on hoopis teine operatsioon!!", lükkas piletid kõrvale ja lõi veel 400 krooni arvele otsa. Maadles siis hulk aega kuni sai selle uuesti maha arvestatud. (Sealjuures lõi igaks juhuks kõrval taskukalkulaatoril kokku, et kui palju see 1X200 ikkagi on)

Siis võttis Summid käsile. Vaatas, uuris neid, nagu poleks enne näinud, siis arvutas taskukalkulaatoril, et kui palju on 15+25, lõi aparaati sisse 40.00, luges aparaadist selle raha välja (!!!!!!!!!) ja küsis siis, et "Noh, mis ma teile selle raha eest annan??" nagu poleks kuulnud, et jutt käis algusest peale 4st summi piletist ;)

Muidugi tekitas temas kerget paanikat (minul kerget tigedust ja hämmingut) eelmine klient, kes püüdis mulle selgeks teha, et tuleb ikka EMTiga liitumisleping teha, sest simpel on täiesti ebapraktiline asi ja need simpeli kaardid on kõik sellised, et need ei tööta. Näitas selle kinnituseks lahtikraabitud kaarti, millelt oli koos kattekihiga ka numbrid maha kraabitud. Miks ta selle kaardiga EMT esindusse ei pöördunud vaid nagu reliikviat taskurätti keeratuna hoidis, ma ei tea.

Sain lõpuks kätte kõik mis tahtsin (simpel+4 summi) ning loivasin tagasi Nõmme Kultuurimajja. Et ootan, varsti saab põnnidel laulutund läbi ja ..... No hakkasin siis oma telefoni laadima. 1. üllatus oli see, et putka-mutt oli mulle ikkagi 2 simpelit andnud. Et kas viin tagasi ja teen nutuse näo pähe, et näete, te andsite mulle valesti või ei???
2. üllatus oli see, et simpel ei töötanudki, nagu too osavõtlik eelmine klient oli hoiatanud. Täna lähen teenindusse kisama. Ja ülearust simpelit otsustasin mitte ära anda - mis ta on selline loll ja koba. Et noh, asjad mida saaks ju ometi kiiresti ja kerge vaevaga teha, tuleb ikka kuidagi inimestega pahdades ajada.

Kommentaare ei ole: