neljapäev, 14. oktoober 2004

Mnjahh. Tramiga Stokist mööda oli jube sõita, kui päris aus olla. Ühe lapse rõõmuskiljatus nende õhku täis aetud hiidkonsumentide kohta, et 'emme kas sa nägid seda seal!?' oli ... ütleme nii, et natuke õõvastav. Ja hämmeldus tuli peale vaadates neid kollaste, pungil mingit träni täis kilekottidega varustatud mammisid, õigemini mammidehorde, kes Stockmanist välja valgusid. Trammi poole. Õnneks oligi mulaeg maha minna, aga peale mind jäi tramm pooltühjaks (enne oli üle keskmise täis) - kaubapäevad poodides, teadagi. Miskipärast meenutas kogu lugu "Daamide õnne" sügishooaja avapäevi.

Mailboxi oli laekunud kaubamaja kaubapäevade reklaam. Kui enne Stockist möödasõitu oli mõte, et võiks ju ikka vaatama minna, siis nüüd on küll tune, et 'no way, not me!!'

Trolliga Vabakale sõites oli minu kõrval mingi armund (teismeliste?) paarike miilustamas. Neil endil oli jube huvitav. Mina nägin vaeva nende mittejõllitamisega. Et mida sa ikka seal nii vahid, aga muud vahtida ka ei ole. Ja tabasin end klaasistunud pilguga akent jõllitamas. Mis on peaaegu sama tobe ;o)

ID-piletil on üks suur puudus - kui sa iga päev internetipangas kontrollimas ei käi, et millal makstud sõidukuu otsa saab ning paberile ka üles pole märgitud, et millal ostetud, sõidad pahaaimamatult paar nädalat 'jänest' sest sa lihtsalt ei tea, et makstud sõidukuu läbi sai. Et nad võiksid bussidesse, no vähemalt express bussidesse paigaldada lugejad, mis näitaksid nii kaardi sisestajale kui ka bussijuhile, et kas kehtib või ei. Reisijale võiks seda ka näidata, et kui kaua veel kehtib. Paberkuukaardi eelis oli, et iga kord seda näidates hommikul, tuli kohe meelde,e t 'näe, täna oleks juba uue pidanud putkast ostma!'.
Ah et otsekorraldus ja püsikorraldus ja muud ahvimõnud?? Aga samas - kui kaart lõpeb reedel, siis mul ntks laupäev-pühapäev ju uut pole vaja, sest siis ma käin jala! Või ntks puhkuse ajal või kui on mingi välisreis täpselt nii, et kaart saab samal (või ka eelmisel päeval) enne reisi otsa... Selleks pole mulju Tallinna bussipiletit vaja, et ntks Vilniuses ringi sõita?!

Hommikul oli piiga viimane mure see:
- Emme, kui sa õhtul mulle järgi tuled, kas sa siis mulle mõne looma ka ostad?
-???????
- Nojahh, päris, elus looma??

Selgituseks nii palju, et kodus on pehmelt öeldes segadus, sest on algamas (lähema 2 kuu jooksul) köögiremont ja kööki pakitakse kokku, pappkastidesse. Terve elamine saab köögikraami täis.

Kommentaare ei ole: